Bohém Trió

„sokoldalú, változatos és persze bohém”

A Bohém Trió tagjai az 1985 óta működő Bohém Ragtime Jazz Banddel bejárták a világot, szerepeltek Európa és Amerika legnagyobb fesztiváljain, amikor a Scott Joplin Ragtime Fesztivál (USA) felkérésére 2006-ban triót alakítottak a zenekaron belül. Az amerikai bemutatkozás rendkívüli sikerét további meghívások követték. Hazai koncertek mellett a Bohém Trió azóta fellépett Németországban, Erdélyben, Angliában is. Külön erre a formációra hangszerelt repertoárjukban a klasszikus ragtime-tól a New Orleans jazzen és a dixielanden át a swingig minden tradicionális jazz stílus megtalálható.
A trió tagjai több díjat nyertek, mindhárman eMeRTon-díjasak (2003), valamint Magyar zeneművészet kategóriában Bács-Kiskun megyei Prima-díjasok. A zongorista Ittzés Tamás a Scott Joplin Nemzetközi Ragtime Zeneszerzői Verseny 1. díjasa volt (2001). Tamásnak 1994-ben és 1997-ben jelent meg szólóalbuma Amerikában a Pianomania lemezcégnél.

Tagok:

Mátrai Zoltán – klarinét, szaxofonok, fuvola, ének
Ittzés Tamás – zongora, ének
Falusi Alfréd – dob

Hírlevél

Nem szeretne lemaradni a legfrissebb hírekről, akciókról?
Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok ahhoz, hogy a Kecskeméti Jazz Alapítvány a nevemet és e-mail címemet hírlevelezési céllal kezelje és a részemre gazdasági reklámot is tartalmazó email hírleveleket küldjön.