Lajos Armstrong magyar klarinétosa 80 éves!
Joe Murányi születésnapi koncertje
retro-zene, retro-autó, ingyensör
2008. május 13. kedd 19 óra
Kecskemét, Erdei Ferenc Kulturális és Konferencia Központ


Micsoda? Ki ez a Lajos, meg ki ez a Joe? És kivel játszanak? Hogy jön a koncerthez az autó? És milyen ingyensör? Ezért nekem Kecskemétre kell mennem?

Na jó, akkor szép sorjában.

1. Ha tudja a fentiekre választ, vagy ha a zene mindenképpen érdekli, s már a jegyét is megvenné, kattintson ide!
2. Ha nem tudja a válaszokat, de úgy gondolja, hogy nem is érdekli, akkor gyorsan lépjen ki, mert aztán sajnálná itthagyni az oldalt...
3. Ha nem tudja a válaszokat, de érdekli, olvasson tovább!

a.) Hogy Lajos kicsoda, azt nyilván mindenki tudja (Joe emlegeti sokszor Lajosként), Joe Murányiról pedig bővebb info (Lajosos videókkal) a bal oldali menüsor Joe bácsi feliratára kattintva található.

b.) Joe a Bohém Ragtime Jazz Banddel játszik május 13-án, akik 2003-ban "Az év jazzegyüttese"-ként eMeRTon-díjasok voltak és 2 nappal a Joe-val adott koncert után már a Sacramento Jazz Jubilee-n lesznek Amerikában. Bővebb info a Bohémek menüpont alatt található.

c.) Az autó úgy jön a koncerthez, hogy - mivel klasszikus jazzről, vagyis végül is retro-zenéről van szó - az 1949-es Suburban legújabbkori utódaként kitalált retro-autó, a Chevrolet HHR magyarországi bemutatója a koncert előtt lesz. A Chevy megtekinthető a koncert előtt, után és a szünetben a kulturális központ előcsarnokában. Addig is klikkeljen képekért a bal oldali menüsor Chevrolet HHR linkjére!

d.) Az ingyensör is igaz! Ha jegyet vesz, automatikusan kap megrendelt jegyenként egy, a büfében beváltható sörjegyet is. Nem vicc! Meghívjuk egy sörre, ha jegyet vásárol a koncertre! De aztán ne felejtse magát otthon 13-án! Hogy hogyan rendelje meg a jegyét? Megint csak a bal oldali menüsor Jegyvásárlás linkjét tudjuk ajánlani!

e.) Igen, mindezért az élvezetért Kecskemétre kell jönnie! Itt lesz a legigazibb, legszületésnapibb, legkoncertebb koncert Joe Murányi tiszteletére. Joe jutott a legmesszebbre a magyar tradicionális jazz-zenészek közül, s nemcsak sokra vitte (messze a legtöbbre), de akárhányszor Magyarországon járt, meg is osztotta velünk az élményeit. Játszott szinte mindegyik zenekarral, s állandóan tanított - csak éppen elmondott egy sztorit, vagy megmutatta, hogy a nagyok közül ki hogyan csinálta ezt vagy azt, milyen technikával játszottak, mit mondtak stb. Jó iskola volt, melynek mindannyian tanulói voltunk, s ezért is terveztük, hogy a magyar zenekarok közösen szerveznek Joe-nak 80. születésnapi koncertet Budapesten. Ez technikai nehézségek miatt nem sikerült, de Kecskeméten mindent meg fogunk tenni az "előre, megfontolt szándékkal kitervelt, a közönség terhére elkövetett szándékos élményokozás" minél teljesebb kivitelezése érdekében. A jegyet az érdeklődők, ugye itt vehetik meg...

f.) Ha mégsem tudna eljönni Kecskemétre, akkor Salgótarjánig kellene utaznia a Pünkösd előtti hétvégén, ahol a Salgótarjáni Dixieland Fesztiválon lép fel Joe Murányi. Vagy az azt megelőző hétvégén menjen egészen Székelyföldig, mert a sepsiszentgyörgyi Szent György Napok vendége lesz Joe bácsi. De egyik helyen sem lesz mellé Bohém, ingyensör és Chevrolet. Szóval akkor mégis csak Kecskemét?

A koncert támogatója a Tormási Autóház.

Tormási Autóház


Impresszum